Vlinders aan de Vliet

Bij vlinders aan de vliet kun je een mooi klein tropisch biotoop verwachten waar kinderen zichzelf helemaal kunnen vermaken met het kijken en ontdekken van vlinders maar naast vlinders vind je er ook reptielen, amfibieën, vogels en zelfs krokodillen. Het is een leuke kleine kas met erg vriendelijk personeel dat graag wat meer vertelt over de bewoners. Na een leuke wandeling kun je buiten op het terras nog wat drinken maar binnen zijn er ook voldoende mogelijkheden om lekker te zitten en te genieten. In de omgeving van vlinders aan de vliet kun je ook voldoende bekijken. Dus combineer een dagje vlinders aan de vliet gerust met een lekkere wandeling door de omgeving of rijd iets verder naar de vlietlanden waar je heerlijk kunt zwemmen, varen of wandelen.

De vlinder tuin is open van Februari tot en met Oktober voor actuele acties en openingstijden kun je het beste even kijken op de website.

 

Algemeen:

Vlinders aan de Vliet te Leidschendam is sinds maart 2006 een toeristisch tropische vlindertuin (overdekte tuin met tropisch klimaat). Het is een zeer specialistisch seizoensproject, geopend van 23 februari tot maximaal 1 november. Vanaf 1 november tot 23 februari is het te donker en te koud in de kas om de tropische vlinders te laten vliegen, vandaar dat wij een wintersluiting hebben. De expertise en kennis over vlinders, tuin en natuur liggen bij de eigenaar Jan Kienjet. Het is een uit de hand gelopen hobby. 850m2 oude kas heeft hij omgebouwd tot een ware jungle-vlindertuin (ecodisplay) met hierin honderden vlinders, vele kleine zaad etende vogels, waterdieren zoals vissen en schildpadden en natuurlijk vele bijzondere planten en bloemen.

Doelstelling:

Publiek van alle leeftijden kennis laten maken met de cyclus van de vlinder en de schoonheid van de vlinder-jungle d.m.v. zelfbeleving & ontdekking in de ecodisplay met hieromheen informatieve en educatieve elementen. Tevens; aanzet tot kleinschalige ontwikkelingsprojecten die kunnen leiden tot habitatherstel voor bedreigde vlindersoorten.

Dierentuin:

Aangezien in onze vlindertuin een grote diversiteit aan vlinders en kleine dieren herbergt, heeft het ministerie van LNV (2008) Vlinders aan de Vliet een dierentuinvergunning toegekend. Officieel is onze vlindertuin dus een geregistreerde dierentuin.

ADRES

Veursestraatweg 195A

2264 EG Leidschendam

06 13668833

Direct naar de website

[intergeo id=”wcTM”][/intergeo]

 

 

 

Deel ons op je socials

Wat was uw ervaring , 1 ster is slecht en 10 sterren was perfect.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.goedkoopdagje.nl/nederland/zuid-holland/vlinders-aan-de-vliet/

Geef een reactie

Your email address will not be published.