Plaswijckpark Rotterdam

Laatst zijn wij met ons gezin bij plaswijck park in Rotterdam geweest. We hadden hier al vele verhalen over gehoord maar waren er nog nooit geweest. Dus hup samen met de kinderen en nichtjes op naar Rotterdam. Het park is in een aantal gedeeltes (rijken opgedeeld) onder de namen:

  • Wandelwijck
  • Speelwijck
  • Dierenwijck

Zodra je bij de nette ingang komt vanaf een klein stukje lopen van de parkeerplaats zie je al gelijk een grote vijver met vele waterfietsen en een kleine speeltuin. Na binnenkomst (je betaald voor alle wijcken) kun je via een wandel route naar de verschillende plaatsen binnen het park. alles ziet er lekker open en verzorgd uit en het personeel dat er loopt is erg behulpzaam en vriendelijk.

Via de routes kom je uit bij het Dierenwijck waar je via een mooie natuurlijke omgeving door de verschillende vogel en dieren verblijven wandelt. Wil je even niet wandelen dan staan er overal bankjes en je kunt ook eenvoudig een rondje rijden met de trein door het park. De verblijven zijn leuk ingericht en voor de kleintjes zijn er genoeg mogelijkheden om de dieren ( varkentjes, schapen, geiten en nog veel meer) te aaien of ze klimmen op verschillende speeltoestellen of kruipen door de hooischuren van het dierenwijck.

Na een stukje gelopen te hebben kom je in de speelwijck waar een grote verkeerstuin is met skelters voor de wat oudere maar ook jongere kinderen. waarbij je zelfs door een ware wasstraat kunt rijden of moet stoppen voor een zebra pad. Het park heeft vele klim en kluiter paden met touwbruggen over het water etc. En voor de zomer maanden heb je zelfs een geweldig buiten zwembad met ondiep water voor de kleintjes en wat grotere kinderen. van Glijbanen, speelhuisjes en klimrekken in het water.

Je kunt in dit park prachtig wandelen en de kinderen kunnen zich er perfect vermaken met draaimolens, skelters, klimrekken, dieren en vele spelletjes. Ben je liefhebber van de natuur dan kun je hier prima vertoeven. In het horeca gedeelte kun je zelfs naar boven lopen waar een gigantisch speelparadijs is voor kinderen. Van reuze legoblokken tot een ballenbad waar je een heus gevecht aan kunt gaan met foambal kanonnen.

Het park is niet overdreven druk en de horeca is zeker betaalbaar als je een hapje wilt eten.

Overige info Plaswijckpark

  • Honden zijn toegestaan op de verharde paden
  • Je kunt combinatie kaarten kopen voor extra voordeel bij andere uitjes in Rotterdam zoals de pannenkoeken boot en miniworld.
  • Ze hebben de mogelijkheid voor jaarkaarten als je in de buurt woont
  • Speciale kortingen voor houders van de Rotterdampas
  • Voor een paar euro huur je een Bolderkar bij de ingang
  • Park is uitermate Rolstoelgeschikt
  • Voor alle leeftijden een leuk uitje

Website van Plaswijckpark

[intergeo id=”IzM”][/intergeo]

 

Een aantal foto’s van Plaswijckpark

Deel ons op je socials

Wat was uw ervaring , 1 ster is slecht en 10 sterren was perfect.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.goedkoopdagje.nl/nederland/zuid-holland/plaswijckpark-rotterdam/

Geef een reactie

Your email address will not be published.