Camping Bosrijk Efteling

Eerder vorige week had ik een stukje geschreven over efteling bosrijk en lastminute aanbiedingen op het park dat best een hoop geld kan schelen. Vandaag zijn we een dagje terug van het park en hebben volledig genoten van alles dat de Efteling ons te bieden heeft. Ondanks dat de Efteling een heel groot park is waar mensen uit Nederland en Buitenland komen is het personeel ontiegelijk gastvrij en vriendelijk. Je merkt dat ondanks de hitte die er was en de drukte in het park dat de mensen in de horeca en ook in de winkeltjes de tijd voor je neemt en dingen op hun gemak uitleggen als je er om vraagt.

’s morgens kwamen wij aan in bosrijk maar konden helaas pas om 1500 ons huisje in. Het ideale van bosrijk is dat je een keycard krijgt thuisgestuurd en dus niet hoeft in te checken bij de receptie van park bosrijk. Maar aangezien wij erg vroeg waren en met het OV zijn gekomen (ideale verbinding trouwens) wilde wij toch wel vragen of we onze bagage ergens konden achterlaten. Dit was bij de receptie van het park geen enkel probleem. Onze tassen werden achter bij de balie gezet en voor waardevolle spullen konden we een gratis kluisje huren. Wel moesten wij hiervoor €10,- borg betalen maar dat is natuurlijk geen probleem.

Nadat we alles gedumpt hadden zijn we lekker naar de efteling gelopen en hebben het park bezocht. Rond drie uur zijn we terug gegaan naar Bosrijk om de tassen te pakken en werden we nog gevraagd of alles duidelijk was en gewezen op de bezorgservice van broodjes in de ochtend. Bij de receptie kan je dan een kaart invullen daarvoor. Aangezien wij op ons budget moeten letten heb ik gevraagd of er ook een winkel in de buurt was om boodschappen te doen en werd mij verteld dat er een Jumbo, Albert heijn vlakbij zitten. ( ongeveer 1,5 kilometer afstand) Na de tassen uitgepakt te hebben ben ik naar de AH gewandeld in ongeveer 15 minuten en heb ik de nodige boodschappen gedaan.

Het huisje was erg netjes en aan alles is gedacht zoals vaatwasser, Nespresso, combi oven etc.

In het bosrijk park zijn veel speeltuinen aanwezig net als een gratis zwembad overigens kun je met erg warm weer ook een kwartiertje lopen naar park Loonse land waar een grote speelvijver is voor de kinderen.

In de tuin van het huisje konden we smorgens heerlijk genieten van een bakje koffie terwijl de kinderen buitenspeelde en naast de vele vogels zoals koolmeesjes, musjes, spechten kwam er af en toe ook een eekhoorn op bezoek. Hou je van de natuur dan kun je Bosrijk aflopen via de slagboom naar Loonsche land en daar direct het natuurgebied van huis ter heide inlopen. Hier kun je heerlijk genieten van een oud bos met vennetjes en vele heide waar je regelmatig vossen, reeën, herten, marters enz. ziet maar ook diverse zeldzame salamanders komen er volop voor. in de maanden Juli en Augustus lopen er ook volop reeën rond in de velden achter bosrijk zie foto. De zwarte lijn geeft een stuk route aan waar ik ontdekt heb dat er veel Reeën, vosjes, salamanders enz. lopen. Halverwege kom je bij een heide ven waar de salamanders en hagedissen veel zitten waaronder de kamsalamander.

Wanneer je van de natuur houd is dit een geweldig gebied en naast Bosrijk zijn er ook een tal van mogelijkheden om elders te overnachten als je geen efteling ganger bent. één van de mogelijkheden is bijvoorbeeld De duikse hoef. Maar er zijn er nog vele meer.

Deel ons op je socials

Wat was uw ervaring , 1 ster is slecht en 10 sterren was perfect.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.goedkoopdagje.nl/nederland/noord-brabant/camping-bosrijk-efteling/

Geef een reactie

Your email address will not be published.