’t Ezelsbruggetje bleiswijk

Vandaag zijn wij met de kids even een dagje gaan naar de Rottemeren gegaan om even lekker te wandelen in de natuur. Na enige tijd wandelen kwamen wij toevallig bij een leuk kleinschalige kinderboerderij uit. Kinderboerderij het Ezelsbruggetje is een klein kinderboerderijtje waar heel veel te zien is. De kinderboerderij is gelegen aan de Rottemeren en links naast de kinderboerderij ligt een grote speelweide met openbaar toiletgebouw. Dit is zomers uitstekend om met de kinderen even lekker te gaan picknicken en tussendoor kunnen de kinderen dan in en uit lopen op de kinderboerderij. Rechts naast de kinderboerderij ligt een restaurant met gezellige midgetgolf baan en de parkeerplaats ligt er pal voor de deur. Kortom de locatie van deze kinderboerderij met picknickweide en midgetgolf baan er omheen is ideaal voor een dagje uit.

Op de kinderboerderij zijn de mensen en vrijwilligers erg vriendelijk en vooral oplettend. Waar sommige ouders het gevaar niet zien of te druk zijn met andere dingen spreken de medewerkers de kinderen op een speelse manier aan op de gevaren en regels.

De kinderboerderij bestaat uit een grote weide met speeltoestellen voor zowel dieren als kinderen. Het leuke aan deze weide is dat er een paardje en geiten loslopen die vrolijk en enthousiast naar je toe komen rennen als je de weide betreed en tussendoor achter je aan rennen de glijbaan af als je gaat glijden. Voor een kleine bijdrage kun je bij de kantine een bakje voer uit de automaat halen waarmee je de dieren kunt voeren.

Verder hebben ze op het erf van de kinderboerderij nog een schuur met konijnen, kippen en achter het winkeltje nog een hele ren met allerlei leuke vogels. Schrik niet van de Kalkoen die af en toe ineens begint te dansen voor je neus.

Het aller leukste vonden de kinderen toch wel het ezeltje rijden ( 1 euro per kind). Naast de boerderij hebben ze een baan aangelegd waar kinderen op de rug van een ezel een rit kunnen maken door allerlei hindernissen heen en bij wat natter weer mag je met de ezel de kinderboerderij af om een rondje te lopen. De ezels zijn soms wel een beetje eigenwijs en stoppen graag om even een blaadje van de grond te eten. Dus een kleine tip voor de ouders! Houd de ezel kort aan de lijn en wees de baas anders blijf je heel lang weg.

Daarnaast vind je op de kinderboerderij een tal van trapauto’s, oude tractors en een speelhuis dorpje. Na het spelen is het heerlijk om bij het winkeltje tegen betaalbare prijzen een drankje, ijsje of broodje te halen die je dan op het grote terras kunt nuttigen.

Kortom kinderboerderij  ’t Ezelsbruggetje in bleiswijk is erg kleinschalig maar hierdoor wel een hele leuke kinderboerderij voor een goedkoop dagje weg. Bij deze kinderboerderij geven de medewerkers je echt het gevoel dat je bij de familie hoort!

Facebook pagina van de kinderboerderij

Kooilaan 3A

Bleiswijk

Deel ons op je socials

Wat was uw ervaring , 1 ster is slecht en 10 sterren was perfect.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.goedkoopdagje.nl/algemeen/t-ezelsbruggetje-bleiswijk/

Geef een reactie

Your email address will not be published.